Over Bahabic

De mensen achter Bahabic

De bedenker en eigenaar van Bahabic is Dorien Marres. Met Bahabic wil zij voor mensen een familie erfstuk maken. Zij wil voor de nabestaanden van iemand die overleden is, het proces van het wegdoen van de kleding en het opruimen van de kledingkast tot een positieve ervaring maken. En ervaring die gericht is op het behouden van de warmte, de mooie herinneringen. Dorien is vijftig jaar, woont in Amsterdam. Het eerste deel van haar loopbaan, voordat ze Bahabic begon, heeft Dorien zich bezig gehouden met internationale samenwerking en mensenrechten.

gele bahabic in doos met visitekaartje

dorien 34

Wanneer een Bahabic te laten maken?

Aandenken aan een overleden dierbare

U hebt een dierbare verloren. Neem uw tijd om het verlies te verwerken voordat u weer overgaat tot de orde van de dag. Toch komt voor een nabestaande vroeg of laat het moment om praktische zaken te regelen. Bijvoorbeeld om te beslissen wat er moet gebeuren met de kleding van de overledene. De kledingkast uitruimen en alles weggooien? Of alle kleding van de overledene jarenlang achter de vertrouwde deurtjes laten hangen? Een moeilijk besluit. Maar de Bahabic biedt uitkomst!

Afsluiting van een periode of levensfase

Uw kind gaat trouwen of heeft onlangs het ouderlijk huis voorgoed verlaten. Dat vertrek markeert ook een nieuwe periode voor u. In gedachten passeren de jaren met uw kind de revue. Opeens herinnert u zich iets. In een doos op zolder liggen de ‘iconische’ kledingstukken van uw kind. U hebt ze bewaard, maar wat u ermee moet weet u niet. Uw dochters eerste rompertje, haar eerste badpak, de Spaanse bolletjesjurk waarop ze zo trots was… Uw zoons eerste voetbalshirtje, zijn eerste streepjesoverhemd… Leuk om al die kleren nog te hebben, maar niemand ziet ze ooit. Geef ze een nieuw leven: verwerk ze in een Bahabic! Of in twee Bahabics: een voor u en een voor uw kind!