Bahabic in Uitvaartmedia

Mooi artikel over Bahabic in Uitvaartmedia Na een overlijden is er vaak een hele kast met kleding vol herinneringen. Nu is er een manier om deze herinneringen levend en draagbaar te houden. Bahabic maakt een mooie omslagdoek waarin herkenbare delen van kleding van overleden naasten wordt verwerkt.

Wat doe je met kleding van een overleden dierbare? Jaren in de kast laten hangen? Of wegdoen? Een moeilijke keuze. Bahabic biedt de oplossing. Selecteer kledingstukken die mooie herinneringen oproepen aan de overledene. Bahabic verwerkt herkenbare delen van die kleding in een fraaie, unieke plaid of omslagdoek: de bahabic. Een aandenken, een kunstwerk en een gebruiksvoorwerp.

Een bahabic is een plaid of omslagdoek. Professionele ontwerpers hebben kledingfragmenten erin verwerkt van een overleden dierbare. Die kleding is kunstig ingevoegd in twee zomen en wordt zichtbaar als je de randen terugslaat. De bahabic is een fraai aandenken aan een overledene. Geen kunstwerk dat je aan de muur hangt, maar een plaid of omslagdoek die je warm houdt. En die jouw eigen herinneringen aan die persoon oproept. Van elke bahabic is er maar een, speciaal gemaakt met stukjes kleding die je hebt uitgezocht. De bahabic wordt samengesteld in het atelier van I-did in Utrecht. Duurzaam en maatschappelijk verantwoord.

De bahabic is vernieuwend, omdat het zowel een aandenken, een kunstwerk als een gebruiksvoorwerp is. Maar niet alleen hierom. Wie kleding uitzoekt voor een bahabic, weegt bij elk kledingstuk zijn herinneringen aan de overledene. Bahabic introduceert dus ook een nieuw afscheidsritueel. Een afscheidsritueel voor mensen van alle gezindten: van atheïst tot gereformeerd.